Acura RSX, ILX and Honda EP3 Forum banner
1 - 20 of 24 Posts

·
Registered
Joined
·
91 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I just got done installing the Pro-ecu. This was a brand new ECU not a conversion. With the immobilizer disabled as you know, the green key flashes. Then i enabled the immobilizer, upload it to the ecu, then the car cranks but does not start. Is this normal? Is this because i have a new ecu?

thx

ak
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
REDLINE JUNKIE said:
I just got done installing the Pro-ecu. This was a brand new ECU not a conversion. With the immobilizer disabled as you know, the green key flashes. Then i enabled the immobilizer, upload it to the ecu, then the car cranks but does not start. Is this normal? Is this because i have a new ecu?
Did you send your imobilizer + keys in to hondata?
 

·
Registered
Joined
·
91 Posts
Discussion Starter · #3 ·
rsxtacy2003 said:
Did you send your imobilizer + keys in to hondata?
No i bought a new ecu and did not send anything, no keys or immobilizer.
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
REDLINE JUNKIE said:
No i bought a new ecu and did not send anything, no keys or immobilizer.
Then in order for you to have the immobilizer function you will have to go to your Acura dealer and have them reprogram the key(s)/immobilizer/ecu.
 

·
Registered
Joined
·
91 Posts
Discussion Starter · #5 ·
is there any fuse that i can take out for this to disappear. I just doesnt look all in red and and flashing green. I just dont want to take it to the dealer.

thx
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
REDLINE JUNKIE said:
is there any fuse that i can take out for this to disappear. I just doesnt look all in red and and flashing green. I just dont want to take it to the dealer.
As I understand it you MUST have the key(s)/immobilizer/ecu reprogrammed together in order to have the immobilization work. Its an anti-theft feature so if there was just a fuse you could remove that wouldn't be a good thing. If you are not interested in talking to your dealership then give hondata a shout, remind them that you are the proud owner of a K pro and see if you can ship them your stuff for reprogramming.
 

·
Registered
Joined
·
1,429 Posts
K20A2 said:
There might be a way to turn it off from flashing inside the gauge cluster but I have never checked.

all you have to do is unplug the immoblizer cable (green) under the steering column to make it go away. That is if your immoblizer is disabled. Naturally, if you want to turn it back on, you'll have to plug it back in.
 

·
Internet Crack Dealer
Joined
·
22,304 Posts
swwifty said:
all you have to do is unplug the immoblizer cable (green) under the steering column to make it go away. That is if your immoblizer is disabled. Naturally, if you want to turn it back on, you'll have to plug it back in.
Thanks, I have not tried that. Have you figured out the ABS light?
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
swwifty said:
I haven't had a problem with the ABS light on? What would cause that? If mine was on I'd probably get it checked out.
The ABS light is supposed to signal a failure of the ABS system and indicate that the car is running in non-abs braking mode.
 
1 - 20 of 24 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top