Acura RSX, ILX and Honda EP3 Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
277 Posts
Discussion Starter #1
Like the title says. My speakers stopped working.
My sub and aftermarket amp work just fine. So does my aftermarket head unit. My speakers don't make a sound at all for some reason so now I can't listen to any music in my car.

What happened was I was getting my motor mounts changed so they took out the battery. After that was done my speakers wouldn't work. I'm not sure why this is happening since I've disconnected the battery before, but the speakers still worked when I plugged it back in.

I've checked interior fuses #8 and #15. I've checked my stock bose amp fuse, and my head unit fuse. They all looked perfectly fine.
I was suggested it might be a wire grounding issue by the tranny mount but there's only one cable running from the battery too the inside of the car. So it can't be that.
My guess is it's the Bose amp? I just don't know what wrong with it though. It was working perfectly fine before I got my mounts switched. I was there the whole time too so I know no one went into my car and messed with anything.


Help would really be appreciated.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
The Audio Guru
Joined
·
12,945 Posts
From the FAQ's

Q: What fuses are associated with audio and security?
A: #9, #14, And #20 under hood, #8 and #15 underdash
 

·
Registered
Joined
·
277 Posts
Discussion Starter #4
From the FAQ's

Q: What fuses are associated with audio and security?
A: #9, #14, And #20 under hood, #8 and #15 underdash
I checked #8 and #15. Do you think the other fuses might be the problem?

Ill check fuses #9, #14 and #20 soon. I'll get back on what I find. Thank you
 

·
Registered
Joined
·
277 Posts
Discussion Starter #5
From the FAQ's

Q: What fuses are associated with audio and security?
A: #9, #14, And #20 under hood, #8 and #15 underdash

Reading of the diagram it's says that Fuse #9 says "back up", fuse #14 is "option" and #20 is "main fuse ignition"..

Can you please explain how that would help with my speakers not sounding?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
The Audio Guru
Joined
·
12,945 Posts
They all have to do with security and audio, in some cases its obvious that the car won't work at all w/o certain ones, also depends on model year as 02-04's are slightly different from 05-06. rest assured trial and error in the early days if the site buy myself and others found that all these can cause audio/security problems but most of the under hood has more to do with tie ins to security but checking fuses is a half minute task if that I can't remember off the top of my head how each ties in as its been 2 years since I've even worked on any audio on an RSX and almost 4 since I sold mine. Pretty sure #20 is something with the mobilizer working correctly but the others my brain is swiss cheese on.
 

·
bleep-bleep bleeeep
Joined
·
1,631 Posts
Also... make sure you actually 'test' the fuses. Eyeballing them can often be inaccurate. That... or replace with a known good fuse (of the same value) as a test.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top